Mia Skäryd

Född finlandssvensk, i Vasa. Flyttade till Sverige och Bollnäs 1967. Var Bollnäs trogen (med undantag av 6 år på vift) ända till 1992, och efter 17 år på Runemo Gård i Alfta åter i Bollnäs kommun. 6 år i Arbrå och nu i Rengsjö.

Började hästkarriären med att flyga av travaren Big Lemon, sen sopade jag stallgolv hos Kjell Eriksson. Stor lycka när jag en gång fick borsta Prins Bunter!

Gick över till ridhästar som sedan blev mitt yrke. Utbildade mig till Fritidsledare med ridprofil, därefter ridlärare. Har varit ridlärare/ridskolechef vid Bollnäs Ridsällskap, distriktskonsulent åt Ridfrämjandets Gävleborgsdistrikt och drev ridläger i egen regi under några år. Från september 2018 tillbaka vid BRS, nu som verksamhetschef.

Har ridträning med inriktning på ryttarens kroppsmedvetenhet. Träningen bedrivs i huvudsak i Bollnäs och Rengsjö. Åker till andra platser och har träningar efter önskemål.

Jobbar också med behandling av människor, KroppsVågen - massage, kinesiologi och Instant Change Therapy (ICT), samt behandling av hästar och hundar - massage, kinesiologi och kraniosakral behandling.

Familj: Magnus, man och medarbetare. Vuxna barn Carolina, Andreas, Vilma, och Magnus barn Johan, Jonatan.

Äter: Det mesta (utom grisfötter).

Dricker: Vatten och annat gott som det inte står "light" på.